27117

Prof. Dr. İbrahim Veli Odar Anatomi Kış Toplantısı, 11-14 Şubat 2016  tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilmiştir. Toplantıya kayıtlı 108 ve refakatçilere birlikte toplamda 176 kişi katılmıştır. Toplantıda 34 üniversite ve kurumdan gelen katılımcılar 17 sözlü sunum ve 32 poster sunumu gerçekleştirmiş, söz konusu sunumlar bütün akademisyenlerin görüşüne sunulmuştur. Prof. Dr. İbrahim Veli Odar Anatomi Kış Toplantısı kapsamında gerçekleştirilen oturumlar son dönemde vefat hocalarımıza ithaf edilmiştir. Bu vesileyle Prof. Dr. Ruhgün Başar, Prof. Dr. Tomris Özgür, Prof. Dr. Tarık Günbay ve Prof. Dr. İsmet Pamir anılmıştır.

Ayrıca hocalarımızın ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışma toplantısında, “kadavra teminindeki sorunlar ve çözüm önerileri” ele alınmış, oldukça yararlı olduğu gözlenen toplantının çıktıları hazırlanan tavsiye niteliğindeki rapor ile TAKAD Yönetim Kurulu’na sunulmuştur.

Kış toplantısı temelinde üzerinde değerlendirmeler yapılan klinik anatomi çalışmaları her yönüyle gözden geçirilmiştir. Bu konuda deneyimi olan üniversitelerin deneyimleri paylaşılarak bundan sonra yapılabilecek mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim çalışmalarında izlenebilecek bir yol haritası belirlenmiştir.

Prof. Dr. İbrahim Veli Odar Anatomi Kış Toplantısı, bugüne kadar yapılan toplantılar içerisinde eşlerin ve çocukların katılım oranının yüksek olduğu toplantılardan biri olmuştur. Bu bağlamda sosyal anlamda bütünleşmek ve bir araya gelmek açısından da önemli yararlar sağlanmıştır.