27117

Değerli Akademisyenler, Ülkemizdeki kimsesiz kadavra kullanımı hakkında yapmakta olduğumuz bir çalışmaya katılmanız için sizleri davet etmek istiyoruz.

Prof. Dr. Adnan ÖZTÜRK yürütücülüğünde yapılan "Türkiye’deki Anatomi Anabilim Dallarında bağış ve sahipsiz (kimsesiz) kadavra kullanma sıklığı" başlıklı çalışmamız İstanbul Tıp Fakültesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu'nun 01.03.2016 tarihli kararı ile etik yönden uygun bulunmuştur.

Çalışmamızın amacı ülkemizde bulunan Anatomi Anabilim Dallarında bağış ve/veya sahipsiz kadavra kullanım sıklığını ortaya koymaktır.

Çalışma sonuçlarının sağlıklı olması açısından mümkün olduğu kadar çok soruya cevap vermenizi rica ederiz.

Form, her Anabilim Dalı için 1 (bir) adet doldurulacaktır. Mükerrer formlar değerlendirme dışı bırakılacaktır. Bu amaçla formların doldurulmasında Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinin (mümkünse) tümünün katılması ve cevapların Anabilim Dalınızı yansıtacak şekilde olmasını sağlamanız önemle rica olunur. Ankette istenen kurum bilgisi sadece mükerrer katılımları önlemek amaçlıdır. Anket sonuçlarında Kurumlar anomin tutulacaktır.

Ayrıntılı bilgi için;
itfanatomi@istanbul.edu.tr

Katılımınız ve desteğiniz için şimdiden müteşekkiriz.

İÜ İTF Anatomi AD adına,

Prof. Dr. Adnan ÖZTÜRK