Sayın Hocalarım,

27-31 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 20. Ulusal Anatomi Kongresi için kayıt alımları ve bildiri gönderim süreci devam etmektedir.Bununla birlikte, indirimli kayıtlar için belirlenen sürenin 31 Mayıs 2019 tarihi itibariyle sona ereceğini hatırlatmak isteriz. Bildiri özetlerinizi ise en geç 30 Haziran 2019 tarihine kadar gönderebilirsiniz.

Sizleri İstanbul'da ağırlamaktan onur duyacağız.

Saygı ve Selamlarımızla
Doç. Dr. Neslihan (CANKARA) YÜZBAŞIOĞLU

Değerli Meslektaşlarım ve Genç Arkadaşlarım,

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı ev sahipliğinde düzenlenecek olan 20. Ulusal Anatomi Kongresi’nin hazırlıkları tüm hızıyla  devam etmektedir. Kongre web sayfamız “anatomi2019.org” adresinden bugün itibariyle erişilebilir durumdadır. Ayrıca “anatomi2019” Instagram ve Twitter hesaplarından da kongremizle ilgili son gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Kongre kayıtlarınızı ve bildiri gönderimlerinizi 8 Mart 2019 tarihinden başlayarak yapabilirsiniz. İndirimli kayıtlar için son tarihimiz 31 Mayıs 2019 olarak belirlenmiştir. Bildiri gönderimi için belirlenen son tarih ise 30.06.2019’dur.

“Daha çok klinik anatomi, daha iyi hekim” sloganıyla yola çıkarak sizler için oldukça zengin olduğuna inandığımız bir bilimsel program hazırladık. Sosyal programımızın da bir o kadar doyurucu olacağı düşüncesindeyiz. Bilimsel ve sosyal programın detaylarına, kayıt, konaklama ve önemli tarihlerle ilgili bilgilere web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

20. Ulusal Anatomi Kongresi’nin, sizlerin de desteğiyle verimli ve keyifli bir kongre olacağına inancımız tamdır. Web sayfamızdaki kongre davet videosunda da belirttiğimiz gibi “kongremize bekliyoruz”.

27 Ağustos’ta görüşmek üzere. Saygı, sevgi ve selamlarımızla.

Prof. Dr. B. Ufuk ŞAKUL
Kongre Başkanı

Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Değerli Üyeleri,

Derneğimiz Yönetim Kurulu’nun 22.01.2019 tarihli ve 219 nolu kararı doğrultusunda; Anatomi ile ilgili bilimsel basılı materyallerin Web sitemizde 1 (bir) yıl süre ile tanıtımının yapılabilmesi için ilgili kuruluş ya da kişi tarafından dernek yıllık aidat ücretinin 4 (dört) katının dernek hesabına bağışlanması istenmektedir. Ayrıca tanıtımı yapılacak materyalin yazarlarından veya editörlerinden en az birinin derneğimiz üyesi olması ve aidat borcunun bulunmaması gerekmektedir.

TAKAD Yönetim Kurulu Adına
Prof. Dr. Piraye Kervancıoğlu

Anatomi Ailesinin Değerli Üyeleri,

Konya’da düzenlenen 19. Ulusal Anatomi Kongresi ve Uluslararası Akdeniz Anatomi Kongresi süresinde, 8 Eylül 2018’de gerçekleştirilen, Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği’nin olağan kurulunun yapmış olduğu seçimde TAKAD Yönetim Kurulu’na asil üye olarak Prof. Dr. Esat ADIGÜZEL, Prof. Dr. Ümit Süleyman ŞEHİRLİ, Prof. Dr. Piraye KERVANCIOĞLU, Prof. Dr. Zeliha KURTOĞLU OLGUNUS, Prof. Dr. Çağatay BARUT, Prof. Dr. Ayhan CÖMERT ve Doç. Dr. İlke Ali GÜRSES, yedek üye olarak Prof. Dr. Nadire ÜNVER DOĞAN, Prof. Dr. Ayşin KALE ve Dr. Ferhat GENECİ, TAKAD Denetleme Kurulu’na asil üye olarak Prof. Dr. Muzaffer SİNDEL, Prof. Dr. Aslı AKTAN İKİZ,  Prof. Dr. Alper ATASEVER, yedek üye olarak Prof. Dr. Ferruh YÜCEL, Prof. Dr. Can PELİN ve Prof. Dr. Ayla KÜRKÇÜOĞLU seçilmiştir.
Yönetim Kurulunun yapmış olduğu toplantıda görev dağılımı oy birliği ile aşağıdaki gibi kabul edilmiştir.
Yönetim Kurulu Başkanı: Esat ADIGÜZEL
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Zeliha KURTOĞLU OLGUNUS
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Çağatay BARUT
Genel Sekreter: Piraye KERVANCIOĞLU
Muhasip Üye: Ayhan CÖMERT
Muhasip Üye Yardımcısı: İlke Ali GÜRSES
Üye: Ümit Süleyman ŞEHİRLİ
Prof. Dr. Ümit Süleyman ŞEHİRLİ’nin yönetim kurulundan istifa ederek çekilmesi nedeniyle yedek üye Prof. Dr. Nadire ÜNVER DOĞAN üye olarak kurula katılmıştır.
Yönetim Kurulu Üyeleri olarak bizleri bu göreve layık gördükleri için tüm dernek üyelerimize, seçim sürecinin uygun ve demokratik olarak yürütülmesini sağlayan Divan Kurulu’na, emek vererek derneğimizi bu güne kadar taşıyan hocalarımıza, bu bayrağı bize devreden bir önceki TAKAD başkanı Prof. Dr. Erdoğan ŞENDEMİR, yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Ümit Süleyman ŞEHİRLİ, Prof. Dr. Ferruh YÜCEL, Prof. Dr. Gülgün ŞENGÜL, Prof. Dr. Emel ULUPINAR, Prof. Dr. Esat ADIGÜZEL, Prof. Dr. Nihal APAYDIN’a, gösterdikleri misafirperverlikleri için Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Şeker ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Mustafa BÜYÜKMUMCU nezdinde tüm Meram Tıp Fakültesine, Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyesi ve çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Yeni dönemde, sizlerin de katılımı ile derneğimizi daha iyi yerlere taşımayı, aldığımız bu görevi camiamızın ve derneğimizin yararına en iyi olacak şekilde yerine getirmeyi hedefleyerek, devraldığımız bu bayrağı derneğimizin geleneklerine uygun olarak taşıyacağımıza inanıyoruz.

TAKAD Yönetim Kurulu Adına
Prof. Dr. Piraye KERVANCIOĞLU

Dear Colleagues,

On behalf of the Local Committee of the Joining Meeting of the European Association of Clinical Anatomist (EACA) and the International Society of Clinical and Applied Anatomy (ISCAA). It is my pleasure to invite you to the International Meeting of ANATOMIA CLINICA, which will take place from 24th to 26th June 2019in Madrid (Spain). The Conference will be held at the Complutense University of Madrid, in the Faculty of Medicine.

Dr. Jose Sañudo
President of the Congress